Mediation biedt in heel veel situaties een brug tussen mensen die het lastig vinden om nog met elkaar te praten. In het geval van echtscheidingen komen daar bovendien een aantal erg specifieke zaken bij kijken, die om extra aandacht vragen. Om die reden vormt scheidingsmediation een specialisatie binnen het vakgebied. Bij Arcis zijn wij allemaal binnen dit specialisme gecertificeerd.

Wat is scheidingsmediation?

  • Bij scheidingsmediation zet jullie mediator zich als onafhankelijke tussenpersoon in om jullie op een goede manier met elkaar in contact te brengen, zodat jullie overeenstemming kunnen bereiken over hoe de scheiding geregeld moet worden.
  • Het woord ‘onafhankelijk’ is daarbij heel belangrijk. Het betekent namelijk dat je er op kunnen vertrouwen dat we jou en je partner onpartijdig helpen, zonder een oordeel te geven over jullie en jullie situatie.
  • Scheidingsmediation is er specifiek op gericht om jullie te helpen samen tot een goede afronding van jullie huwelijk te komen.

Veiligheid voor begrip en respect

Jullie Arcis mediator creëert hiervoor een positieve, veilige en vertrouwelijke omgeving, waar emoties mogen bestaan en waar wederzijds begrip en respect voor elkaars standpunten doelen op zich zijn. Alles om jullie tot goede afspraken te laten komen, zodat jullie zonder losse eindjes en liefst ‘met een schone lei’ verder kunnen met jullie afzonderlijke levens. We staan dan ook stil bij alles wat invloed heeft op jullie toekomst (en die van eventueel betrokken kinderen) en leggen alle gemaakte afspraken helder voor jullie vast. In dit proces staan 3 dingen constant centraal:

  1. Nogmaals, als Arcis mediator kiezen wij geen partij: we zijn er voor jullie allebei.
  2. Hierbij geldt: wij leiden het hele proces, jullie maken zélf (!) je keuzes; samen en gelijkwaardig.
  3. Wij als mediator zorgen er daarbij voor dat het hele traject zorgvuldig en professioneel verloopt.

Meer weten?

Mediation brengt zo grote voordelen met zich mee. Wil je eens overleggen of het ook voor jullie een goede mogelijkheid is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.