Scheiden in samenwerking met een Arcis mediator brengt grote voordelen met zich mee.

Meer kans op een toekomst zonder strijd

Als je niet kiest voor samenwerken met een mediator, leg je de beslissingen rondom jullie scheiding in handen van advocaten en de rechter. Hierdoor sta je al snel lijnrecht tegenover elkaar, met alle spanningen van dien… Terwijl jullie onder begeleiding van je Arcis Mediator zelf en samen een set van afspraken opstellen. Daarmee houden jullie dus zelf de volledige controle en regie over de uitkomsten van de mediation. Een veel betere basis voor een zorgenvrije toekomst, waar jullie beiden sterk bij gebaat zijn!

Een stuk goedkoper en sneller dan scheiden met een advocaat

Samen naar een Arcis mediator gaan, is (veel) goedkoper dan beiden een advocaat inhuren. Bovendien gaat het hele traject dan sneller. Jullie gaan immers samen op zoek naar oplossingen waar jullie je beiden in kunnen vinden, in plaats van dat er oeverloos tegenstellingen worden uitvergroot. De exacte kosten en duur van het traject hangen af van jullie specifieke situatie en van het aantal gesprekken dat we nodig hebben om alles goed te regelen. Maar dat is bij een ‘advocatenscheiding’ niet anders.

Ook alle financiële kwesties goed geregeld

In het mediation-traject maken we samen afspraken over alles wat invloed heeft op jullie afzonderlijke toekomst. Daar horen ook de financiën bij. Hoe ziet jullie bankrekening er uit, nu en bij de verschillende toekomstscenario’s? Wat willen jullie met de hypotheek en het eigen huis? Wat gebeurt er met het pensioen? Hoe gaan jullie de alimentatie regelen? En wat betekent dat allemaal voor de belasting? We brengen alles helder in kaart, zodat jullie samen je keuzes kunnen maken.

Van onschatbare waarde: een fijnere doorstart als er kinderen betrokken zijn

Bij mediation werken we bewust aan jullie wederzijds begrip en respect voor elkaars standpunten. Belangrijke voorwaarden om samen goede afspraken te kunnen maken, zoals voor het ouderschapsplan. Als jullie dat fijn vinden, kunnen we jullie kinderen daarbij zelfs persoonlijk betrekken, op een manier die bij hun leeftijd past. Groot bijkomend voordeel hiervan is, dat jullie ook ná je scheiding waarschijnlijk allemaal op een meer harmonieuze manier met elkaar blijven omgaan. Hoe fijn is dat…?

Vragen of een persoonlijk gesprek?

We kunnen ons voorstellen dat je ondanks al deze voordelen nog best met wat vraagtekens zit. We beantwoorden ze graag in een persoonlijk gesprek? Dat vinden wij ook fijn. Bel gerust eens vrijblijvend met een van onze mediators. We zitten door heel Nederland dus waarschijnlijk ook bij jou in de buurt.